Dodjela nagrade za natječaj “Nacrtaj svoj zdravi obrok”

PULA / 18.06.2014. / DV „DADO”, ŠTINJAN

Danas je u Dječjem vrtiću „Dado“ dodijeljena nagrada za 1. mjesto osvojeno na natječaju “Nacrtaj svoj zdravi/tradicijski obrok” kojeg je organizirao Etnografski muzej Istre/Museo Etnografico dell’Istria u sklopu projekta „Pazi što jedeš“ kojeg muzej organizira zajedno sa Udrugom Istarski Eko Proizvod.

Nagradu je predala voditeljica projekta „Pazi što jedeš“, kustosica Tanja Kocković Zaborski, a preuzela su je djeca iz DV „Dado“ i njihova odgajateljica Vesna Jakopanec.

Na natječaju je sudjelovalo dvanaest dječjih vrtića, od kojih su dva vrtića bila izvan Pule – iz Buzeta, a jedan čak iz Zagreba. Natječaj je trajao od 22.4. – 31.5.2014. g. , a nagrade su osvojili:

  1. DVD Dado, Štinjan sa grupnim radom
  2. mjesto osvojio/la je DV SI Rin tin tin, skupina Delfini (Lara Brussich, 6,8 g.)
  3. mjesto osvojio/la je DV SI Rin tin tin, skupina Topo Gigio (Greta Percan, 6 g.)

Prva tri rada osvojila su drvene igračke – suvenire – sa izložbe Etnografskog muzeja iz Zagreba „Dječje igračke iz hrvatske baštine“, koja gostuje u Etnografskom muzeju Istre do 30.9.2014. i slikovnice „Una, povedi i mene“, autora Predraga Spasojevića i Daniela Načinovića, izdavač: Medit.

Pobjednički rad će dizajnerica Feodora Gubaš iz Medit-a uklopiti u plakat i vizualni materijal za manifestaciju „Pazi što jedeš“.

Manifestacija „Pazi što jedeš“ će se ove godine održati po četvrti puta, a bit će posvećena zdravoj i tradicijskoj prehrani djece od najranije dobi pa sve do srednjoškolaca i studenata. Putem predavanja, okruglog stola i radionica želimo dati odgovor na pitanje koliko se zdravo i regionalno djeca hrane u vrtićima i školama. Uz sve navedeno biti će organiziran već tradicionalni sajam ekoloških proizvođača iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Svim vrtićima, odgajateljicama i djeci se zahvaljujemo od srca što ste sudjelovali u ovom natječaju i pozivamo vas da dođete 14. i 15. 11. 2014. u Dom branitelja u Pulu na manifestaciju „Pazi što jedeš“ pogledati bogati program manifestacije te sve radove koji su se natjecali u ovom natječaju.

Posted on 19/07/2014 in Novosti

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Na Vrh